Hoe wij een

Communicatieplan maken

Voor veel uitvaartondernemers is ons werkveld abstract. Om de juiste verwachting te scheppen, leggen we graag uit hoe een communicatieplan bij Bureau APS tot stand komt. Een gedegen communicatieplan vormt namelijk de basis voor een succesvolle promotie van uw bedrijf.

Bureau APS verzorgt uw communicatieplan.

De doelgroep

bepalen

Of we nou een complete website bouwen of alleen een fotoshoot doen: de doelgroep staat altijd centraal. Daarom komen we graag vrijblijvend op gesprek om te bepalen wie uw doelgroep is. Wie is uw voornaamste klant? Spreekt u vooral de partner van de overledene of zijn het juist de kinderen die voor uw onderneming kiezen? Op basis van uw antwoorden maken wij één of meer ijkpersonen. Dit is een fictief personage dat symbool staat voor de doelgroep. Deze ijkpersoon helpt om op de juiste wijze te communiceren.

concept

Het

Op basis van de ijkpersoon gaan wij aan de slag met de eerste concrete stap in uw communicatieplan: het concept. Wij maken moodboards waarin we kleuren, stijlen, typografie en andere zaken vastleggen. In deze fase kunnen we nog bijschaven en veranderen. U kiest simpelweg de sfeer die het beste bij uw onderneming past. Dit concept vormt de blauwdruk voor alle volgende stappen.

visuals

De

Omdat wij snappen dat het lastig is om een voorstelling te maken van het eindresultaat, maken wij graag een aantal visualisaties voor u. In het geval van een uitvaartmagazine tekenen we de pagina’s vooraf uit, in het geval van een website maken we een beeld van het uiteindelijke ontwerp. Wij werken nooit met standaard templates. Alles wordt volledig op uw bedrijf toegespitst. U koopt dus niets wat u niet nodig hebt.

Bouwen

Na goedkeuring brengen we het communicatieplan tot leven. Allereerst maken we een overzichtelijke planning voor de hele periode. We regelen een fotoshoot, brengen u in contact met onze tekstschrijvers en nemen het gehele projectmanagement uit handen. Tussendoor hoort u van onze vorderingen, vaak hebben we zelfs dagelijks contact.

De afronding

van uw communicatieplan

Tijdens de bouwfase voegen we mondjesmaat alle ingrediënten toe. Als we alle benodigdheden hebben, maken we daar een smakelijk recept van en leveren we het product op. U heeft nu nog recht op één correctieronde op de teksten en het design. Nadat deze laatste aanpassingen zijn doorgevoerd, is het product af.

Als Rotterdams bedrijf stropen wij graag de mouwen op. Voor een bak sterke koffie en een goed gesprek vindt u ons naast de Euromast.

Willem Buytewechstraat 45

3024 BK Rotterdam

010 - 30 26 010

info@bureau-aps.com

© Bureau APS // Rotterdam // Algemene Voorwaarden // Privacy Verklaring