top of page

Nieuwe website en complete huisstijl voor uitvaartondernemer Diakonos

Een nieuwe, verfrissende huisstijl voor Diakonos uitvaartverzorging moest doorvloeien in hun website, logo en wensenboekje. Eenheid was het doel. “De vriendelijke, warme uitstraling is exact waar wij voor staan”, vertelt mede-eigenaar Inge. “Alles is perfect.”Meteen raak

Het eerste concept voor Diakonos was bijna meteen raak. “Dat kwam niet alleen doordat ze goed doorvraagden naar wie wij zijn en waar we voor staan. In hun terugkoppeling werd duidelijk dat ze echt verstand hebben van de uitvaartbranche. Bureau APS kent een aantal van onze leveranciers en schakelt in een gesprek gemakkelijk tussen uitvaartjargon en de communicatie naar de consument.”

“Na het eerste gesprek kwamen alle beelden en kleuren in het concept al heel dichtbij wat we wilden. De snelheid van het creatieve proces ging onze verwachtingen te boven.”

Eerlijk advies

De hoop, troost en openheid waar Diakonos voor staat, werd door Bureau APS uiteindelijk vertaald in een logo met olijftak en een huisstijl met groene tinten. Dat gebeurde in eerste instantie tegen de verwachtingen in. “Ik vond dat ons oude logo er prima uitzag. Toch gaf het team mij het eerlijke advies dat we een nieuw logo moesten laten ontwerpen. Gelukkig luisterden we. Het verhaal klopt nu helemaal.”

Flexibele planning

Wanneer het pijpenstelen regent of de benodigde zonnestralen voor een fotoshoot wegblijven, is het snel schakelen. “Dat bleek geen enkel probleem voor Bureau APS. De fotoshoot werd soepel naar een andere dag verplaatst. En op de dag zelf, hoefde ik nergens over na te denken. Ik wist zelfs precies welke kleding ik moest aantrekken. Alles was geregeld.”


“Voor de fotoshoot bedacht Bureau APS om naar een olijfboomgroothandel te gaan. Ook dit paste perfect bij het gehele verhaal dat we wilden vertellen.”

Overal in meedenken

Bij een nieuwe huisstijl denkt Bureau APS in elke stap mee. Zelfs als het gaat om kleinere beslissingen, zoals het juiste papier voor de offertemap en het condoleance blad. “Anna zag dit niet als ‘even iets printen’. Zo ging ze bij de drukkerij langs en bracht daar een heel creatief proces op gang. Het is fijn dat ze zo betrokken was bij iedere stap. We deden het echt samen.”

Val op met uw website in de uitvaartonderneming. Neem contact op voor meer informatie.

Comments


bottom of page