top of page

Afspraak is afspraak, tenzij iemand overlijdt

“Werken met uitvaartondernemers is onhandig”, zegt Herma Jobse van Uitvaartverzorging H. Jobse. “Slechts een beperkt aantal mensen begrijpt hoe wij werken. Bureau APS is een succesvolle speler binnen de branche, omdat ze begrip hebben voor ons werkritme. Afspraak is alleen afspraak als er tussendoor niemand overlijdt. Bureau APS begrijpt dat en hun partners ook. Zo kwamen we tot een schitterend uitvaart tijdschrift.”



Het is een van de vele complimenten die Anna Speksnijder en collega Elize van Hattem kregen van de uitvaartondernemers van Uitvaartverzorging De BevelandenUitvaartverzorging H. Jobse en Uitvaartcentrum Overtoom Groen. Zij maakten samen namelijk een uitvaartmagazine dat de drie bedrijven met elkaar verenigt.


Kracht van verbinding

Geen provincie in Nederland is zo verbonden met water als Zeeland. We lezen in het voorwoord van het uitvaart tijdschrift: al eeuwen werken de inwoners samen om het land tegen tegen de onstuimige zee te verdedigen. Niet voor niets luidt de wapenspreuk van Zeeland ‘Luctor et Emergo’ oftewel ‘ik worstel en kom boven’, begeleidt door een leeuw die we zien vechten tegen de golven.

Dat samenwerken zit diepgeworteld in deze provincie. Niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk bouwt men bruggen. Samen met Bureau APS laten Uitvaartcentrum Overtoom Groen, Uitvaartverzorging H. Jobse en Uitvaartverzorging De Bevelanden in dit magazine zien wat de kracht van verbinding is en verbonden hier door middel van adverteerders ook andere ondernemers bij.


“Anna weet heel goed waar ze mee bezig is en kent de uitvaartbranche op haar duimpje. Ze weet hoe ze moet communiceren en haar enthousiasme werkt aanstekelijk.” – Johan Hoekman, directeur Uitvaartverzorging De Bevelanden



Professioneel proces


“Dat je met een professional te maken hebt, weet je direct als Anna binnenkomt. Geen halfbakken voorstel op een A4-tje, maar compleet uitgewerkte ideeën op borden van 1 bij 2 meter. De voorbereiding is voortreffelijk en daardoor zijn bijeenkomsten efficiënt. Wat ze laat zien is bovendien weldoordacht” – Johan Hoekman, directeur Uitvaartverzorging De Bevelanden


Nicole van Luijk van Overtoom Groen vervolgt: “Anna heeft de samenwerking tussen de drie partijen uitstekend begeleid. Iedereen heeft zo zijn eigen belangen en Anna slalomde hier handig en kundig doorheen. Zo kwam er een uitvaart tijdschrift waar ieder tevreden over is. En dat is heel knap in een markt waar we vechten om ons brood.” 

”Anna is rustig, duidelijk, creatief en heel accuraat. Ze doet wat ze zegt en is een mens van de afspraken. Maar zoals Herma al zegt: wel met respect voor de flexibiliteit van de uitvaartbranche.” - Nicole van Luijk, Uitvaartcentrum Overtoom Groen


Nieuwe manier van denken

“Het uitvaartmagazine lanceerden wij tijdens onze open dag”, vertelt Herma van Uitvaartverzorging H. Jobse. ”Waar je normaal tentoonstelt wat je kunt doen, pakten we het deze keer eens heel anders aan. Geënthousiasmeerd door Bureau APS kozen we voor een inspiratiedag. Bij de entree stond bijvoorbeeld een kist op een sloep. Hier werden onze gasten direct al enthousiast van. Het gevoel dat het ook anders kan. Op jouw manier.”

“Het is wat dat betreft heel goed dat de paden van Bureau APS de onze kruisten. We spreken de markt nu op een andere manier aan en daar had Bureau APS een bijdrage in. Heel verfrissend. Anna spoort je aan, maar weet ook dat het persoonlijk moet blijven en geen lolletje mag worden.” – Herma Jobse, directeur Uitvaartverzorging H. Jobse


Lovende reacties

“De reacties op het uitvaartmagazine zijn lovend”, zegt Johan. “Lezers vinden de teksten mooi en reageren op een manier van: wow, ik wist niet dat dit allemaal mogelijk is wanneer je overlijdt.” Herma vult aan: “We horen dat het stylish mooi is en dat het inderdaad heel inspirerend is. Ook de fotoshoot werd erg professioneel aangepakt en dat zie je terug.”


“Naast het feit dat ze de drukke agenda’s van drie uitvaartondernemingen een hele dag bij elkaar kreeg, was er visagie aanwezig en een fantastische fotograaf. Tot in details waren de scenario’s vooraf bedacht waardoor we snel konden overgaan tot het poseren en schieten. En vooraf waren we al ingelicht over het meenemen van extra kledingsets en andere noodzakelijkheden. Over ieder detail is nagedacht.”


“Anna weet waar ze mee bezig is. Alle respect voor iemand die zo jong is en in zo’n korte tijd haar naam in de branche heeft gevestigd. Ze weet wat ze wil en kan en wat daar niet bij hoort, besteedt ze uit aan andere professionals.” – Nicole van Luijk, Uitvaartcentrum Overtoom Groen

Wilt u ook een uitvaart tijdschrift? Neem contact op met Bureau APS en wij gaan met plezier voor u aan de slag.

bottom of page