Zoeken
  • bureauaps

Een sterk merk neerzetten in de verzadigde uitvaartmarktAPS Studio leert nu uitvaartondernemers zich adequater in de markt te positioneren. De vernieuwende, praktische marketingtraining is een samenwerking tussen communicatie-expert Bureau APS en opleidingsinstituut Après la Vie.

In de uitvaartbranche verkoopt u geen product, maar een emotie. Nabestaanden kiezen pas voor uw dienstverlening als het voor hen goed voelt. In een hevig concurrerende branche is het niet voldoende om de deuren open te zetten en te wachten tot de klanten binnenstromen. Strategische communicatie is essentieel voor het succes van uw onderneming. Overtuig daarom uw doelgroep van uw meerwaarde en zorg dat uw concept tot op detailniveau klopt. Onder het label APS Studio ondersteunen Bureau APS en Après la Vie Academie startende uitvaartondernemers en ondernemers die in de eerste jaren vastlopen met hun positionering.


Maak een professionaliseringsslag

APS Studio vertaalt de missie en visie van uitvaartondernemers naar een concreet product. Anja van Wingerden van Après la Vie Academie: “Het vak van uitvaartondernemer is praktisch en deze training is dat ook. Wij merken dat zowel starters als ondernemers die al even bezig zijn, behoefte hebben aan concrete richtlijnen bij het effectief in de markt zetten van hun bedrijf. Tijdens deze training leert u om beelden, visies en gedachten concreet te vertalen naar een persoonlijke presentatievorm. Zowel fysiek als digitaal.” Anna Speksnijder sluit zich hierbij aan: “Het is niet ons doel uitvaartondernemers op te leiden tot marketinggoeroe, maar wij willen hen wel de kennis meegeven om gefundeerde beslissingen te maken. Hier hebben ondernemers de rest van hun carrière profijt van.”


Durven onderscheiden

Hoewel het aantal uitvaartondernemers in de afgelopen tien jaar flink toenam, stijgt het sterftecijfer niet in hetzelfde tempo. “De markt is verzadigd en het is meer dan ooit belangrijk om op te vallen. Startende ondernemers willen vaak zo breed mogelijk communiceren, omdat ze denken dat dit een grote doelgroep aantrekt. Maar dat iedereen ooit doodgaat, betekent niet dat iedereen tot de doelgroep behoort. Sterker nog: als men iedereen algemeen aanspreekt, is de kans juist groot dat niemand zich persoonlijk aangesproken voelt. APS Studio daagt ondernemers daarom uit kleur te bekennen en herkenbaar naar buiten te treden, vertelt Anna Speksnijder. “Juist kleine bedrijven kunnen zichzelf goed profileren. APS Studio helpt om het concept van kop tot staart praktisch uit te denken”, besluit Anja.


Van onderzoek tot realisatie in tien weken

Anna Speksnijder van Bureau APS: ’’De studenten ontdekken hun toegevoegde waarde in de markt, de behoeftes van hun doelgroep en hun positie in de regio. Zij onderzoeken verschillende marktsegmenten en smaakgroepen, ontdekken welke leveranciers het best bij hun visie aansluiten en leren over de psychologie achter kleurgebruik, lettertypes en logo’s. Daarnaast zoekt men naar de juiste mediadragers voor hun marketinguitingen. In een periode van tien weken volgen de studenten twee online lesmodules, twee lesdagen in Vleuten en een creatiedag in Rotterdam. Tijdens deze dagen geven we verdieping op de lesstof van de gemaakte opdrachten. Klassikaal bespreken we bijvoorbeeld waar een goede advertentie aan voldoet, hoe men een sterk imago neerzet en leren we studenten de feiten achter SEO. Tijdens de creatiedag voegen wij alle onderzoeksresultaten samen. De studenten gaan naar huis met een startklaar communicatiepakket met o.a. een professionele profielfoto, logo, kleurkaart, briefpapier, offertemap, visitekaartje en een stijlvolle advertentie. Kortom, alle tools om de eerste ondernemersjaren goed door te komen.’’


Prijzen voor deze training starten al vanaf 647,-. De module begint november van dit jaar. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.


Meld u aan en maak een vliegende start.

Als Rotterdams bedrijf stropen wij graag de mouwen op. Voor een bak sterke koffie en een goed gesprek vindt u ons naast de Euromast.

Willem Buytewechstraat 45

3024 BK Rotterdam

010 - 30 26 010

info@bureau-aps.com

© Bureau APS // Rotterdam // Algemene Voorwaarden // Privacy Verklaring