Bureau APS | Een innovatief informatieplatform over de uitvaartzorg
Bureau APS maakte van de website Doodskist.nl een informatieplatform over de uitvaartzorg en pioniert in een traditionele branche. Laat u informeren.
Informatieplatform uitvaartzorg
47
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-47,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

AkidiA

Categorie
Branding
Over dit project

Doodskist.nl dient als innovatief informatieplatform over de uitvaartzorg

 

Toen Tim van ’t Veer, eigenaar van AkidiA uitvaartkisten, Anna Speksnijder op de radio hoorde praten, was hij direct onder de indruk van haar visie op de uitvaartbranche. Hij nodigde haar uit voor een gesprek en samen ontwikkelden ze de website Doodskist.nl. “Dit gaat veel verder dan een platte website met wat kisten. Het is uitgegroeid tot een informatieplatform waarop je alles leest over de uitvaartzorg.”

 

Een imagoverandering realiseren

 

De uitvaartbranche heeft tot Tims grote frustratie bij velen een slecht imago. “De dood is een spannend onderwerp en de uitvaartwereld is een gesloten circuit. Dat is jammer, want het gros van de professionals doet dit werk vanuit een passie. Ik zie om mij heen collega’s die ontzettend hard werken en dag en nacht klaar staan voor families. Het is een heftig vak en ik ben van mening dat de consument mag zien hoeveel toewijding er in dit beroep zit.”

 

“Anna is als buitenstaander in de uitvaartwereld gedoken en heeft een heel goed beeld van sector en hoe ze op een positieve manier het verschil kan maken. Dat is heel bijzonder, zeker gezien haar jonge leeftijd.” – Tim van ’t Veer, eigenaar van AkidiA

De juiste toon vinden

 

Bureau APS hielp AkidiA bij het vinden van een passende toon richting de consument. “Wij werken al jaren in de branche en staan de hele dag tussen de kisten. Het is voor mij gewoon een product, maar voor nabestaanden is het veel meer. Voor hen heeft elke kist emotionele waarde. Anna weet precies de juiste nuance te vinden: niet te emotioneel en duidelijk.”

 

Een gesloten wereld openbreken

 

Doodskist.nl zet in op transparantie. Op het het informatieplatform lees je eerlijke verhalen over de uitvaartzorg, interviews met mensen uit het vak en fabels die ontkracht worden. “Een uitvaart kent veel meer mogelijkheden dan een plakje cake en een kopje koffie. Anna geeft de uitvaartbranche een gezicht en weet hoe ze de consument op inspirerende wijze kan informeren.”

 

“Anna is een bijzonder persoon die het lukt om in een traditionele wereld tradities te doorbreken. Dan moet je van goeden huize komen. Dat kan niet iedereen.” – Tim van ’t Veer, eigenaar van AkidiA

 

Vind het informatieplatform over de uitvaartzorg ook op social media

 

Berichten over de dood op Facebook. Tim had er in het begin zijn twijfels bij, want kun je een kist liken? “Anna wist mij te overtuigen van het feit dat er interesse is voor de uitvaartwereld. Laat de consument maar eens zien wat er allemaal achter de schermen gebeurt. Door middel van mooie diepte-interviews krijgen zij een inkijkje in deze wereld en proberen we de dood bespreekbaar te maken. Het maakt me trots dat we zo een stukje bij kunnen dragen aan meer transparantie.”    

 

Like Doodskist.nl op Facebook

 

Bureau APS helpt de uitvaartbranche op gepaste wijze communiceren naar de consument en taboes te doorbreken.

 

Neem contact op